Újdonság!!!

Fakultatív/nyílt nap 2021.11.28.-án a Funkcionális Dietetika szervezésében!

Hogy senki ne maradjon ki az általunk szervezett oktatásból, fakultatív, vendég napot nyitunk az Integratív és Funkcionális Táplálkozási Ismeretek Akkreditált tanfolyamunk után. Az egynapos oktatás a tanfolyam résztvevőinek ingyenes.

Ahogy a tanfolyamról szóló posztban, azaz itt: facebook már beharangoztam, annak érdekében, hogy senki ne maradjon ki az oktatásból és a jó(d)ból, 2021.11.28.-án 9-16h közt a szervezőség fakultatív, vendég napot nyit az Integratív és Funkcionális Táplálkozási Ismeretek c. akkreditált tanfolyam után!
Az egy napos online oktatás a kurzus résztvevőinek ingyenes, vendégeknek a napidíj 19.000 Ft.
Az előadások Zoom segítségével történnek majd, linket e-mailben kapnak hozzá a regisztrálók.
Köszönöm szépen a szervezőségnek, kiemelten Baranyai Zsuzsának a felém áradó bizalmát és a témakör iránti szeretetét! Hálás vagyok és nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen magas színvonalú oktatási programban, neves orvosok és szakemberek közt képviselhetem ezt a szívemhez oly közel álló témát. 💜 Igyekszem a tőlem telhető maximumot hozni annak érdekében, hogy a hallgatók érdekes és gyakorlatban is jól hasznosítható ismeretekhez jussanak a jóddal kapcsolatban is.

Milyen témaköröket fogunk érinteni?

Fakultatív/ Nyílt nap tervezet 2021.11.28.-án kb. (8 óra)

1. előadók: Dr. Krkos Károly, Dr. Krkos Károly, (1 óra):

  • Jódforgalom, pajzsmirigy hormontermelés, hormon metabolizmus. Pajzsmirigy működés értékelése, a diagnosztika alapjai, diagnosztikai problémák, leggyakoribb pajzsmirigy betegségek.

2. előadó: Prémus Viktória ( 1 óra )

  • Ételérzékenységekről általában: Az IgG ételintolerancia mechanizmusának és tüneteinek áttekintése – mikor ajánljuk a tesztet? A FOODTEST-ről. Lelet, hogy néz ki és miért? Határértékek- Pozitív értékek- Pozitívnak minősülő értékek (kazein, alfa- laktalbumin, béta- laktoglobulin, gliadin) Keresztreakciók a leletben és azon kívül. Egymással rokon élelmiszerek, és egymással nem rokon élelmiszerek közt. Eredményt befolyásoló tényezők. A lelet után. Diéta, megfelelő étkezés. Egyéb vizsgálatok? Kiegészítő kezelések és táplálékkiegészítők 🆒
  • 

3. előadó: Dr. Bagi Gabriella ( 3 óra)

  • Pajzsmirigy és mellékvese kardinális kérdései, diszfunkciók, megoldások. Progeszteron-ösztrogén egyensúly (talanság), prolaktin problémák. Táplálkozás hatása a hormonális problémáknál: nemi hormonok egyensúlya, vércukor szabályozás zavarai, inzulinrezisztencia, cukorbetegség. Jódigényes szerveink: pajzsmirigy, mellek, petefészkek, várandósságra való felkészülés, magzati fejlődés, idegrendszer, immunrendszer. A jódhiány lehetséges következményei ezeken a területeken

4. előadó: Árvay Bálint ( 2 óra)

  • A jód egyes formái és tulajdonságaik. A jód útja a sejtekig. A jód története dióhéjban. A jódellátottság vizsgálati módszerei: a jódhiány szintjei, okai és diagnosztikája. WHO szpot teszt ill. a jódtelítettségi teszt. Felelősségteljes 21. századi jódpótlás a gyakorlatban: a jód protokoll, mint komplex stratégiai rendszer. Ellenjavallatok.

Jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: funkcionalisdietetika@gmail.com, +36 20 960 4140

Új képzések 2021 Tudományos cikkek