November 15. Újdonság!!!

Fakultatív/nyílt nap 2020 november 15.-én a Funkcionális Dietetika szervezésében!

Hogy senki ne maradjon ki az általunk szervezett oktatásból, fakultatív, vendég napot nyitunk az Integratív és Funkcionális Táplálkozási Ismeretek Akkreditált tanfolyamunk után. Az egynapos oktatás a tanfolyam résztvevőinek ingyenes.

Ahogy a tanfolyamról szóló posztban, azaz itt: facebook már beharangoztam, annak érdekében, hogy senki ne maradjon ki az oktatásból és a jó(d)ból, 2020. november 15-én 9-16h közt a szervezőség fakultatív, vendég napot nyit az Integratív és Funkcionális Táplálkozási Ismeretek c. akkreditált tanfolyam után!
Az egy napos online oktatás a kurzus résztvevőinek ingyenes, vendégeknek a napidíj 19.000 Ft.
Az előadások Zoom segítségével történnek majd, linket e-mailben kapnak hozzá a regisztrálók.
Köszönöm szépen a szervezőségnek, kiemelten Baranyai Zsuzsának a felém áradó bizalmát és a témakör iránti szeretetét! Hálás vagyok és nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen magas színvonalú oktatási programban, neves orvosok és szakemberek közt képviselhetem ezt a szívemhez oly közel álló témát. 💜 Igyekszem a tőlem telhető maximumot hozni annak érdekében, hogy a hallgatók érdekes és gyakorlatban is jól hasznosítható ismeretekhez jussanak a jóddal kapcsolatban is.

Milyen témaköröket fogunk érinteni?

Fakultatív/ Nyílt nap tervezet 2020-11-15 9h-16h-ig:

1. előadó: Dr. Krkos Károly (45min):

  • Jódforgalom, pajzsmirigy hormontermelés, hormon metabolizmus.
  • Pajzsmirigy működés értékelése
  • a diagnosztika alapjai, diagnosztikai problémák.
  • Leggyakoribb pajzsmirigy betegségek.

2. előadó: Prémus Viki (45min):

  • Ételérzékenységekről általában: az IgG ételintolerancia mechanizmusának és tüneteinek áttekintése, mikor ajánljuk a tesztet?
  • A FOODTEST-ről: hogy néz ki a lelet és miért úgy? Határértékek, pozitív értékek. Pozitívnak minősülő értékek (kazein, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, gliadin)
  • Keresztreakciók a leletben és azon kívül. Egymással rokon és nem rokon élelmiszerek közt. Eredményt befolyásoló tényezők
  • A lelet után
  • Diéta, megfelelő étkezés
  • Egyéb vizsgálatok?
  • Kiegészítő kezelések és táplálékkiegészítők
  • 

3. előadó: Dr. Bagi Gabriella (3x45min):

  • Pajzsmirigy és mellékvese kardinális kérdései, diszfunkciók, megoldások - Progeszteron-ösztrogén egyensúly (talanság), prolaktin problémák
  • Táplálkozás hatása a hormonális problémáknál: nemi hormonok egyensúlya, vércukor szabályozás zavarai, inzulinrezisztencia, cukorbetegség
  • Jódigényes szerveink: pajzsmirigy, mellek, petefészkek, várandósságra való felkészülés, magzati fejlődés, idegrendszer, immunrendszer.

A jódhiány lehetséges következményei ezeken a területeken

4. előadó: Árvay Bálint (2h)

  • A jód egyes formái és tulajdonságaik.
  • A jód útja a sejtekig.
  • A jód története dióhéjban.
  • A jódellátottság vizsgálati módszerei: a jódhiány szintjei, okai és diagnosztikája. WHO szpot teszt ill. a jódtelítettségi teszt
  • Felelősségteljes 21. századi jódpótlás a gyakorlatban: a jód protokoll, mint komplex stratégiai rendszer. Ellenjavallatok.

Jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: funkcionalisdietetika@gmail.com, +36 20 960 4140

ONLINE ELÉRHETŐ KÉPZÉS

Integratív és Funkcionális táplálkozási ismeretek