Újdonság!!!

Fakultatív/nyílt nap 2023. december 10. vasárnap a Funkcionális Dietetika szervezésében!

Hogy senki ne maradjon ki az általunk szervezett oktatásból, fakultatív, vendég napot nyitunk az Integratív és Funkcionális Táplálkozási Ismeretek Akkreditált tanfolyamunk után. Az egynapos oktatás a tanfolyam résztvevőinek ingyenes.

Ahogy a tanfolyamról szóló posztban, azaz itt: facebook már beharangoztam, annak érdekében, hogy senki ne maradjon ki az oktatásból és a jó(d)ból, 2023.december 10. 9-16h közt a szervezőség fakultatív, vendég napot nyit az Integratív és Funkcionális Táplálkozási Ismeretek c. akkreditált tanfolyam után!
Az egy napos online oktatás a kurzus résztvevőinek ingyenes, vendégeknek a napidíj 19.000 Ft.
Az előadások Zoom segítségével történnek majd, linket e-mailben kapnak hozzá a regisztrálók.
Köszönöm szépen a szervezőségnek, kiemelten Baranyai Zsuzsának a felém áradó bizalmát és a témakör iránti szeretetét! Hálás vagyok és nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen magas színvonalú oktatási programban, neves orvosok és szakemberek közt képviselhetem ezt a szívemhez oly közel álló témát. 💜 Igyekszem a tőlem telhető maximumot hozni annak érdekében, hogy a hallgatók érdekes és gyakorlatban is jól hasznosítható ismeretekhez jussanak a jóddal kapcsolatban is.

Milyen témaköröket fogunk érinteni?

Fakultatív/ Nyílt nap tervezet 2023. december 10. vasárnap kb. (8 óra)

8:00- 10:00 Előadó: Dr. Krkos Károly, Dr. Krkos Károly, (1-2h):

  • Jódforgalom, pajzsmirigy hormontermelés, hormon metabolizmus.
  • Pajzsmirigy működés értékelése
  • a diagnosztika alapjai, diagnosztikai problémák.
  • Leggyakoribb pajzsmirigy betegségek

10:00- 11:00 Előadó: Prémus Viktória ( 1 óra )

Ételérzékenységekről általában:

  • Az IgG ételintolerancia mechanizmusának és tüneteinek áttekintése – mikor ajánljuk a tesztet?
  • A FOODTEST-ről. Lelet, hogy néz ki és miért?
  • Határértékek- Pozitív értékek- Pozitívnak minősülő értékek (kazein, alfa-laktalbumin, béta- laktoglobulin, gliadin)
  • Keresztreakciók a leletben és azon kívül.- Egymással rokon élelmiszerek, és
  • Egymással nem rokon élelmiszerek közt- Eredményt befolyásoló tényezők
  • A lelet után
  • Diéta, megfelelő étkezés
  • Egyéb vizsgálatok?
  • Kiegészítő kezelések és táplálékkiegészítők
  • 

11:00- 14:00 Előadó: Dr. Bagi Gabriella ( 3 óra)

  • Pajzsmirigy és mellékvese kardinális kérdései, diszfunkciók, megoldások - Progeszteron-ösztrogén egyensúly (talanság), prolaktin problémák
  • Táplálkozás hatása a hormonális problémáknál: nemi hormonok egyensúlya, vércukor szabályozás zavarai, inzulinrezisztencia, cukorbetegség
  • Jódigényes szerveink: pajzsmirigy, mellek, petefészkek, várandósságra való felkészülés, magzati fejlődés, idegrendszer, immunrendszer.
  • A jódhiány lehetséges következményei ezeken a területeken

14:00- 16:00 Előadó: Árvay Bálint ( 2 óra)

  • A jód egyes formái és tulajdonságaik.
  • A jód útja a sejtekig.
  • A jód története dióhéjban.
  • A jódellátottság vizsgálati módszerei: a jódhiány szintjei, okai és diagnosztikája. WHO szpot teszt ill. a jódtelítettségi teszt
  • Felelősségteljes 21. századi jódpótlás a gyakorlatban: a jód protokoll, mint komplex stratégiai rendszer. Ellenjavallatok

Bell Barbara tananyaga e- learning formában.

Jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: funkcionalisdietetika@gmail.com, +36 20 960 4140

Új képzések 2022 Tudományos cikkek