Árvay Bálint
Bemutatkozás

Árvay Bálint

-vendég előadó

Hosszú évekkel ezelőtt saját életemben és családunkban felmerült összetett egészségügyi kihívások irányították rá a figyelmemet a funkcionális szemlélet fontosságára, s tereltek aztán arra az útra, melyen jelenleg mérnöki elfoglaltságaim mellett a tanító szolgálat jegyében mint funkcionális táplálkozási tanácsadó járok.

A jódról, annak valódi arcáról és képességeiről egy 2014-es online konferencia („The Thyroid Summit”) során hallottam. Megdöbbentett, milyen súlyos hatású félreértések övezik világszerte ezt a témát. Ekkor kezdtem el azt behatóan tanulmányozni, megismerve azoknak a hazai és külföldi szakemberek munkásságát, akik előttem járnak ezen a téren. 2015 óta vezetem a magyar jódmozgalom központi fórumaként működő „Jódpótlás tudományos alapokon” nevű Facebook-csoportot.

Célom, hogy jól érthető, szemléletes nyelvezettel, de a szakmai helytállóságra nagy hangsúlyt fektetve megosszam másokkal ezt tudást, hogy a jódot, ezt az igazságtalanul eltiltott jóbarátot az emberek egy átfogó, holisztikus szemléletű program keretei közt végre vissza tudják fogadni életükbe, ezáltal is jobbá téve azt, legyen szó az egészség megőrzéséről vagy akár annak visszaszerzéséről.

Folyamatosan mélyítem a tudásomat a kapcsolódó témakörökben és alakítok ki együttműködéseket azok képviselőivel, hiszen a cél nem egy izolált “jódiskolát” létrehozni, hanem épp ellenkezőleg: integrálni az ortomolekuláris jódpótlást a funkcionális medicina eszköztárába.

Új képzések 2022 Tudományos cikkek