Funkcionális Dietetika logoIntegratív és Funkcionális táplálkozási ismeretek

Ráépülő, kiegészítő képzés orvosoknak,
természetgyógyászoknak, dietetikusoknak, laikusoknak

Előképesítés nélkül is elvégezhető online tanfolyam.

Újdonság!

20 KREDITPONT orvosoknak. Ráépülő, kiegészítő képzés orvosoknak, természetgyógyászoknak, dietetikusoknak, funkcionális edzőknek, laikusoknak

Funkcionális Dietetika™ INTEGRATÍV ÉS FUNKCIONÁLIS TÁPLÁLKOZÁSI ISMERETEK ( akkreditált, kreditpontos oktatás ).
Élő-online oktatásunk, 2025.november 16.-án. kezdődik!

Kedvezmények:

A tanfolyam ára:

2025.szeptember.16–ig: 279 000 Ft

2025.október.16–ig: 299 000 Ft

2025.október.16 után: 329 000 Ft

Funkcionális Dietetika & FOODTEST.hu Ételintolerancia Központ bemutatja: Alkalmazott tudomány az ételallergiáról és intoleranciáról képzést

10 kreditpont dietetikusoknak, laboratóriumi diagnosztika szakmacsoport dolgozóinak * A képzést ajánljuk még természetgyógyászoknak, dietetikusoknak, egészségügyi dolgozóknak, edzőknek, laikusoknak Előképesítés nélkül is elvégezhető online tanfolyam.


Online oktatásunk, 2025.11.08-án kezdődik!

A tanfolyam ára:

2025. szeptember 10-ig 196.000 Ft

2025.október 10-ig 229.000 Ft

2025.október 10 után 249.000 Ft

Összes óraszám:

40 óra

Kinek ajánljuk?

Ráépülő, kiegészítő képzés orvosoknak, természetgyógyászoknak, dietetikusoknak, funkcionális edzőknek, laikusoknak

Gyertek el hozzánk, tanuljatok velünk sikeresen.

Funkcionális Dietetika logoIntegratív és Funkcionális táplálkozási ismeretek

Ez egy új fogalom a funkcionális gyógyászat/táplálkozás területén. Egy hasznos tematikájú AKKREDITÁLT, 20 KREDITPONT-os oktatási program orvosoknak, 13 KREDITPONT dietetikusoknak. Olyan témakörökkel foglalkozik, amelyeket más intézményekben nem tanítanak, de tökéletesen kiegészíti a meglévő alapokat!
Brandünket, tantervünket, tematikánkat, Funkcionális Dietetika ™ néven védjegyeztettük.

Első Magyar Hajgyógyász Iskola!

Trichológia alapjai

A TRICHOLÓGIA ALAPJAI oktatás MATRE, ORising támogatásával


A képzésben olyan országos, sőt nemzetközi szinten is elismert szakemberek vesznek részt, mint:

Bővebben
„Integratív és funkcionális táplálkozási ismeretek” megnevezésű,
a Medius Prosperitas Kft által szervezett továbbképző tanfolyamról (2022)

Vélemény

Táplálkozási ismereteink az utóbbi években jelentősen bővültek. Egyre nagyobb az igény, hogy az élelmiszerekről hiteles tájékoztatást kapjanak a fogyasztók. Olyan szemléletre van szükség, ami természettudományos alapismereteken nyugszik, mentes a hiszékenységre vezető túlzásoktól, és hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, étrendünk változatosságához. Nagyon nagy szükség van igényes, a táplálkozási ismeretek terén kiművelt, a tudás tovább adására alkalmas szakemberekre, az élelmiszerek minőségének biztosítására.

A célt bizonyára eredményesen fogja szolgálni a Medius Prosperitas Kft. által szervezett tanfolyam. Oktatási tematikája sok fontos kérdést tartalmaz. Az oktatók gazdag tapasztalata lehetővé teszi a gyakorlatban is megvalósítható tudás megszerzését, a meglévő ismeretek bővítését.

Szabó László Gy.

az MTA doktora,
a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerészeti Intézetének emeritus professzora
Kiknek szól a képzés?
Kiút a diétákkal kapcsolatos információk kaotikus helyzetéből

Kiknek szól a képzés?

orvosoknak (20 kreditpont)
- foglalkozásegészségügy
- komplementer medicinális tevékenységet végző orvos
- megelőző orvostan, és háziorvostan
- társadalomorvostan


A fenti szakmacsoportokon kívül: természetgyógyászoknak, egészségügyi dolgozóknak, mentálhigiénikus szakembereknek, edzőknek, pedagógusoknak, laikusoknak. A megszerzett tudással átfogó képet kaptok a táplálkozás szempontjából, az emberi szervezet működésével kapcsolatosan!
Előképesítés nélkül is elvégezhető a tanfolyam.

Oktatás dietetika
5 x 6 órás képzés

Hogyan zajlik a képzés?

Összesen 5 alkalommal lehetőséged van részt venni egy 6 órás, képzési napon, amelyen átadott tudást a vizsgáig feldolgozhatod, elsajátíthatod.

A leadott anyagról minden alkalommal felvétel készül, továbbá részletesen kidolgozott szakmai anyag társul hozzá, melyeket a résztvevők minden alkalom után megkapnak.

A sikeres vizsgát tett hallgatók Felnőttképzési Adatszolgáltatási rendszerből kiállított TANÚSÍTVÁNY-t kapnak.

Integratív és Funkcionális táplálkozási ismeretek

Online képzés

Összes óraszám: 40 óra.
Képzés megnevezése: Integratív és funkcionális táplálkozási ismeretek - távoktatás.

Képző intézmény: Medius Prosperitas Kft.
Pest Vármegyei Kormányhivatalnál a 2013. évi LXXVII. felnőttképzési törvény alapján. Felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: B/2023/00141

Általános táplálkozási alapismeretek

A képzés tematikája:

A tematika és az előadók tanfolyamomként változhatnak, tematika pontos részleteiről, tanfolyamok lebonyolításának idejéről weboldalunkon talál részletes leírást.
A tanfolyamot csak kellő számú jelentkező esetén indítjuk!

Első oktatási nap:

2025 november 16. vasárnap

8:30- 11:30 Dr. Báthory Gábor (3h) Az egészséges mikrobiom
11:30-12:00 ebédszünet
12:00- 15:00 Dr. Báthory Gábor (3h) Az integratív és funkcionális táplálkozástan alapjai

Második oktatási nap:

2025 november 23. szombat

8:30- 11:30 Bell Barbara (3h)A táplálkozással és az emésztőrendszer működésével kapcsolatos általános egészségügyi, anatómiai, biokémiai, élettani és kórélettani alapismeretek
11:30- 12:00 ebédszünet
12:30-16:30 Dr. László Mária (4h) Az emésztőrendszer felépítése, élettani folyamatai és azok összefüggései, a szervrendszerek felépítése és működése (emésztőrendszer, hormonrendszer, idegrendszer, általános belgyógyászat)

Harmadik oktatási nap:

2025 november 30. szombat

8:00- 12:00 Dr. Kristóf Margit (4h) Élelmiszerek okozta nemkívánatos reakciók II. (allergia, intolerancia, érzékenység stb.)
12:00-12:30 ebédszünet
13:00- 16:00 Pangl-Szarka Dorottya (3h) Dietetika alkalmazása a mindennapokban

Negyedik oktatási nap:

2025 december 7. vasárnap

8:30- 09:30 Dr. Báthory Gábor (1h) Táplálkozás epidemiológiája

9:30-12:30 13:00-16:00 Mester Károly (6h) Táplálkozás epidemiológiája

12:30-13:00 ebédszünet

Ötödik oktatási nap:

2025 december 14. vasárnap

8:30- 11:30 12:00-15:00 Dr. Báthory Gábor (6h) Táplálék-kiegészítők és gyógynövények kapcsolódó, komplex ismeretei

11:30-12:00 ebédszünet
15:00- 16:00 Gyuris Zoltán Mikrobiológus (1h) Az emésztőrendszer és a mikrobiom összefüggése

Vizsganap:

2026 január 31. szombat
Alkalmazott tudomány az ételallergiáról és intoleranciáról

A képzés tematikája:


A tanfolyamot csak kellő számú jelentkező esetén indítjuk!

Első oktatási nap:

2025.november 8. szombat

9:00- 12:00 Dr. Báthory GáborA táplálkozás- epidemiológia a táplálkozási tényezőket vizsgálja a betegségek populációs szintű előfordulásával összefüggésben.
12:00-13:00 ebédszünet
13:00- 16:00 Dr. Kristóf Margit ( (3h)A hisztamin intolerancia- szekunder allergiák/ intoleranciák.

Második oktatási nap:

2025 november 22. szombat

9:00- 12:00 Dr. Krkos Károly (3h)Ételérzékenység és laboratóriumi diagnosztikája
12:00- 13:00 ebédszünet
12:30-16:30 Dr. László Mária (4h) Mi köze a bélben túlszaporodott Candiának az étel intolerancia- , túlérzékenység- és allergia kialakulásában.

Harmadik oktatási nap:

2025 december 13. szombat

9:00- 12:00 Dr. Báthory Gábor (4h) Emésztési zavarokat és immunglobulinokat provokáló tényezők a vékonybélben.)
12:00-12:30 ebédszünet
13:00- 16:00 Dr. Guseo András (3h) Az ételintolerancia 7 éves, havonkénti követésének tapasztalatai; Molekuláris mimikri – korunk legnagyobb veszedelme. Téged hogyan érint?

Negyedik oktatási nap:

2025 december 20. szombat

9:00-12:00 Pangl- Szarka Dorottya (3h) Alkalmazott táplálkozástudomány - Anyagcsereés emésztőrendszeri betegségek terápiájában alkalmazott diéták a gyakorló dietetikus szemével.

12:00-13:00 ebédszünet

13:00-15:00 Várallyay Gabriella (2h) IgG alapú étel-intolerancia tesztek jelentősége, szerepe és gyakorlati tapasztalatai a dietetikai munkában.

15:00-16:00 Prémus Viktória ( (1h) FOODTEST a gyakorlatban- hogyan használjuk a vizsgálatot, hogyan értelmezzük az eredményeket? Összefüggések és érdekességek az ételintoleranciában.

Ötödik oktatási nap:

2026.01.24.

9:00-10:00 Vizsga

Funkcionális Dietetika Oktatás

Nézze meg videónkat

Integratív és Funkcionális táplálkozási ismeretek

Oktatók

A képzésben olyan országos, sőt nemzetközi szinten is elismert szakemberek vesznek részt, mint:

Prof. Dr. Schumann Béla

Prof. DR. Schumann Béla

SOTE Egyetemi magántanár
Dr. Báthory Gábor

Dr. Báthory Gábor

Az iskola szakmai vezetője, szakgyógyszerész, fitoterapeuta, életmód-tanácsadó és terapeuta, az ETI/GYEMSZI/ÁEEK vizsgaelnöki és szakértői névjegyzékének tagja
Dr. Kristóf Margit

Dr. Kristóf Margit

Orvos, gyermeksebész, természetgyógyász, hatóanyag kutató
Dr. Krkos Károly

Dr. Krkos Károly

Laborszakorvos, a Foodtest 200+ intolerancia központ orvosa
Dr. László Mária

Dr. László Mária

Belgyógyász, fizioterápiás szakorvos, onkológus, szerológus, természetgyógyász, HKO orvos
Mester Károly

Mester Károly

Agrármérnök, Természetgyógyász , 2022 év agrárembere. A Wendelin esszencia termékcsalád megalkotója
Hosszú Orsolya

Hosszú Orsolya

Természetgyógyász, Fitoterapeuta, Trichológus, Trichoestetica szaktanár
Pangl-Szarka Dorottya

Pangl-Szarka Dorottya

Dietetikus
Bell Barbara Természetgyógyász

Bell Barbara

Természetgyógyász – Fitoterapeuta, diplomás diagnosztikai képalkotó és Safe Laser szakértő.)
Árvay Bálint

Árvay Bálint

Vendég előadó
Prémus Viktória

Prémus Viktória

Természetgyógyász, táplálkozási tanácsadó
Dr Bagi Gabriella

Dr. Bagi Gabriella

Vendég előadó
Gyuris Zoltán

Gyuris Zoltán

Vendég előadó
Harisné Molnár Andrea

Harisné Molnár Andrea

-Természetgyógyász, Alternatív fizioterapeuta -Funkcionális táplálkozási referens -Dr. Berg Health Coach -Buteyko Clinic International Instruktor- Légzésterápia
Kapcsolat

Üzenet írása

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit email-ben is elküldheti részünkre. Ha gyorsabb megoldást szeretne, hívjon telefonon, vagy az oldalon elhelyezett "messenger" üzenetküldő alkalmazást használja.

Hívás most
Új képzések 2024 Tudományos cikkek