Dr. Báthory Gábor
Bemutatkozás

Dr. Báthory Gábor

-fitoterapeuta,

- életmód-tanácsadó és terapeuta

-az ETI/GYEMSZI/ÁEEK vizsgaelnöki és szakértői névjegyzékének tagja

A mai modern orvoslás és gyógyszerészet alapjaival még az egyetemen ismerkedtem meg, míg a természetes gyógymódokkal és életmód-terápiákkal az utóbbi tizenöt évben ezelőtt kezdtem el aktívan foglalkozni. Ugyanakkor a biokémiai-farmakológiai területen szerzett korábbi kutatói tapasztalatomnak is nagyon sokat köszönhetek, ami a mai integratív személetem kialakításában rengeteget segített.

Oktatói tevékenységemet, közvetlenül a diplomám megszerzést követően, még a Semmelweis Egyetemen gyakorlatvezetőként kezdtem, és itt-ott kisebb nagyobb megszakításokkal, azóta is szinte folyamatosan oktatok. Mai tanítványaim főként fitoterápia és funkcionális táplálkozási ismeretek tanfolyamok előadójaként, életmódtáborokban, vagy az ÁEEK vizsgáztatójaként találkozhatnak velem. Előadásaimon igyekszem az egyes betegségek életmóddal kapcsolatos összefüggéseire is rávilágítani. Életmód-tanácsadóként gyakran hiányérzettel tölt el ugyanis, hogy a mai nyugati típusú orvoslásban mennyire nem kap kellő hangsúlyt az életmód terápia. Pedig az életmód és a táplálkozás tudatos és funkcionális szemléletű megváltoztatása értő kezekben, sokszor megdöbbentően hatékony és jól működő egészségmegőrző vagy gyógyító eszköz lehet. Az oktatások során arra törekszem, hogy a hallgatóságnak, titkok nélkül, a lehető legtöbb segítséget adjam szakmai céljaik eléréséhez. Hiszek benne, hogy mindegyikünknek megvan a sajátos életútja, ami során a találkozások nem véletlenek. Egyik kedvenc idézetem is erről szól: "Ha arra mégy, amerre az utad visz, bizonyosan meg fogsz érkezni.”

Integratív és funkcionális orvoslási és táplálkozási ismeretekkel kapcsolatos előadásaim teljes, kibővített anyagát kizárólag csak ezen a tanfolyamon lehet meghallgatni. Némelyik előadás ugyanakkor amerikai dietetikusok segítségével összeállított, és itthon még egyetlen más képzésen sem oktatott, szerzői jogi védelem alatt álló, eredeti anyagrészeket is tartalmaz.

Új képzések 2022 Tudományos cikkek